Sfaturi Utile Mutari

Daca doriti sa aveti o mutare cat mai usoara si fara prea mari batai de cap pentru dumneavoastra si intreaga familie este bine sa urmati sfaturile de mai jos.

Mutarea este o operatiune care implica organizare si efort fizic destul de mare. Dar daca sunt respectate cateva practici simple, mutarea poate fi mai usoara, mai sigura si mai putin obositoare .

Cititi sfaturile noastre de pe aceasta pagina si va vor ajuta, cu siguranta, sa fiti mult mai informati si mai bine pregatiti atunci cand va mutati.

In felul acesta evitati situatiile neplacute si stresante.

Daca doriti sfaturi sau mai multe informatii despre serviciile noastre ne puteti conta telefonic la 0722 614 852 sau ne puteti trimite un mesaj pe email folosind formularul de pe pagina de contact.

Desi nu de putine ori am intalniti situatii in care oamenii au vrut sa se mute de pe o zi pe alta sau unii chiar in aceeasi zi.

Poti face astfel de mutari cand vrei sa muti doar cateva obiecte sau bagaje, dar nu cand vrei sa relochezi toate bunurile dintr-un apartament, fie el si cu una sau 2 camere.

Asa ca, incepeti organizarea mutarii cu cel putin 2 saptamani inainte, mai ales daca alegeti sa face dumnevoastra impachetarea obiectelor personale. 

In felul acesta aveti timp sa faceti rost de materiale de impachetat si sa incepeti impachetarea .

Este important sa contacti cu o saptamana inainte cateva firme de mutari pentru a cere oferta de pret si a programa mutarea cu cea aleasa de dumnevoastra.

In felul acesta veti gasi cea mai buna solutie si disponibilitate din partea firmei alese sa va ajute cu mutarea.

Programati data si ora mutarii in asa fel sa se poata parca cat mai aprope de intrarea in locuinta. 

In felul acesta veti plati mai putin pentru mutarea.

Puteti face rost de cutii de carton si saci de rafie de la orice magazin de bricolaj sau va putem asigura noi aceste materiale cu cateva zile inainte daca alegeti sa faceti dumnevoastra impachetarea obiectelor personale cum sunt hainele, cartile, vesela…

Utilizati saci de rafie pentru impachetarea hainelor iar la final legatii la gura.

Puteti folosii sacii de rafie si pentru mutarea cartilor . 

Nu utilizati sacii menajeri pentru impachetarea hainelor sau a cartilor.

Impachetati vesela si alte obiecte fragile in cutii iar acestea la randul lor impachetatile individual in hartie sau folie cu bule sa nu se ciobeasca in timpul mutarii.

Daca alegeti sa faceti dumnevoastra si impachetarea obiectelor de mobilier, puteti cumpara folie cu bule si folie stretch de la magazinele mari de bricolaj sau va putem fruniza noi aceste materiale cu cateva zile inainte.

Incepeti impachetarea fiecarei camere in parte si etichetati fiecare cutie si sac de unde provine si ce contine.

Aceasta strategie va ajuta sa nu fiti coplesiti de volumul de munca iar etichetarea va ajuta la indentificarea mai usoara a bagajelor si repartizarea lor in camera corecta, sa nu trebuieasaca sa munciti dupa aceea cu mutarea lor.

Daca alegeti sa faceti dumnevoastra aceasta operatiune, demontati paturile, dulapurile cu mai multe usi si alte piese de mobilier care sunt grele sau voluminoase si nu pot fi scoase din casa sau carate de 2 persoane.

Sau puteti lasa aceasta operatiune in seama echipei noastre de tamplari care stiu mai bine ce au de facut pentru a demonta si remonta in siguranta mobila dumnevoastra.

Este foarte important sa deconectati masina de spalat de la reteaua de alimentare cu apa cu o zi inainte pentru a nu risca sa ramaneti cu ea in vechea locatie deoarece nu inchide robinetul .

Apelati la un instalator pentru a inlatura orice supriza neplacuta, cum ar fi inundarea apartamentului .

La fel procedati si cu aragazul, deconectati-l cu o zi inainte .

Lasati aceasta operatiune in seama unui instalator cu experienta pentru a fi siguri ca nu exista scurge de gaze dupa deconectarea lui.

Nu lasati frigiderul cu alimente in el pana in ziua mutarii.

Chiar daca noile frigidere nu mai fac gheata, tot exista condens in tavita de pe motor care se va scurge prin casa sau in masina.

Oricum, nu este indicat sa-l bagati in priza imediat dupa ce ajunge la destinatie, trebuie lasat cel putin 3-4 ore , si dupa aceea il puteti porni in siguranta.

Daca stati la etaj si exista lift care poate fi folosit pentru a se cara cu el bagaje si piese usoare de mobilier, luati legatura cu administratorul atat la plecare cat si la sosire pentru a fii siguri ca va permite sa le utilizati si pentru carat mobila si bagaje cu ele.

E bine sa stiti lucrul asta pentru a-l comuna firmei de mutari atunci cand solicitati oferta de pret deoarece este un criteriu important in alcatuirea pretului mutarii.

Pentru ca o mutarea sa fie reusita, pentru a nu exista suprize neplacute, asigurativa ca ati comunicat firmei de mutari toate detaliile legate de mutare.

De la lista cu obiectele pe care le  aveti de mutat la conditiile in care se face mutarea, de la ce etaj se pleaca, daca exista sau nu lift, cat de departe se poata parca de intrarea in cladire sau orice alt aspect in care se face mutarea.

O buna comunicare este primul pas catre o mutare reusita, fara stres si fara batai de cap.

Update cookies preferences